Вести

ЈОВАНОВ: НАДАМ СЕ ДА ЋЕ СУТРАШЊА РАСПРАВА БИТИ ДОСТОЈНА ПАРЛАМЕНТ

Посланици владајуће коалиције кажу да ће председник Александар Вучић о проблему Косова и Метохије сутра на посебној седници Скупштине Србије говорити државнички и одговорно, али да ће, како су навели, судећи према изјавама опозиционих политичара, изостати неопходно јединство.

Шеф посланичке групе Српске напредне странке Миленко Јованов рекао је за Танјуг да ће седница трајати "колико год буде било потребе" јер се ради о важном питању за државу, додајући да ни председник, ни посланици немају намеру да неким ограничавањем спутају расправу.

"Напротив, председник је и раније показао да је врло расположен да присуствује, да седи у сали све време, да одговара на сва питања и то ће верујем и сада бити случај", рекао је Јованов, додајући да је уверен да ће расправа бити садржајна.

Јованов каже да, нажалост, већ данас може да се констатује да неће бити јединства које је, каже, преко потребно, имајући у виду да су неки доживели седницу као нову прилику да нападну председника Вучића.

Јованов верује да ће посланици и грађани Србије сутра кроз полемику у парламенту видети како изгледа одговорна и озбиљна политика, односно како изгледа када један државник говори о проблему, а како када то раде "политиканти и шибицари који на национално важној теми покушавају да саплету председника, што је недопустиво".

Надам се да ће ипак разум преовладати и да ће сутрашња расправа бити достојна парламента у једној тешкој ситуацији у којој се налази земља.

"Нико не тражи да било ко одустаје од неке политике коју има, али било би пожељно и благотворно за наш народ да се покаже разумевање за ситуацију у којој се налазимо, за питање које је надстраначко и пар екселанс национално. Да се покаже одговорност а не политиканство", рекао је Јованов.

Јованов је такође одбацио као нетачне наводе који су се појавили у медијима да ће СНС организовати скуп подршке председнику Вучићу испред Скупштине Србије.

"Нико никада о томе није причао. Они сами измисле вест и онда полемишу да ли је то што је иначе измишљено добро или лоше. Невероватно", рекао је Јованов.