Вести

ОРЛИЋ: ЈУЧЕ СМО ВИДЕЛИ СРАМНО ДИВЉАЊЕ САМОПРОГЛАШЕНИХ РОДОЉУБА

У Скупштини Србије у првом дану посебне седнице о Косову и Метохији, дошло је до инцидента када су после скандирања посланици једног дела опозиције прекинули обраћање председника Републике Александра Вучића, напустили посланичка места и кренули ка председнику. Многи су ово окарактерисали као хулиганско понашање и циркус који су приредили посланици Двери, Заветници и нови ДСС.

"Очигледно им је то био једини циљ и поента њиховог понашања претходних дана и једини разлог зашто су дошли у Скупштину Србије. То није био само циркус, то је било срамно и кукавичко дивљање самопроглашених родољуба, Заветника, Двери, Јеремићеве партије, ДСС и ови из Демократске странке су били са њима у том истом чопору", рекао је председник Скупштине Србије Владимир Орлић.

"Видела је јуче цела Србија колико је њима стало до Косова и Метохије, није ни мало. Онаквим понашањем они су управо ту поруку послали, баш њих брига и за КиМ, баш њих брига и за српски народ, између осталог и за људе са Косова и Метохије који су били јуче на галерији. И њих су најодвратнијим речима, безочно вређали, потцењивали, чули сте каквим су их именима називали. Али ти људи су им одговорили током оног хаоса који су покушали да изазову речима "Косово није Пословник". Више су говорили о Пословнику, него о Косову и Метохији", рекао је Орлић.