Вести

ВУЧИЋ: УКОЛИКО СЕ БОРИШ, УВЕК МОЖЕШ ДА ПОБЕДИШ

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је, на свечаности поводом проглашења новог амбасадора Спортских игара младих Карла-Хајнца Руменигеа, да се никада не предају и увек боре до краја такмичења.

"Када губиш, никада немој да помислиш да си завршио и да си победио, него што си стварно победио. Никада немој да се предајеш, докле год утакмица траје. Бори се и играј до краја, јер уколико се бориш, увек можеш да победиш", поручио је Вучић у Сава центру.

Председник Вучић истакао је да су деца учесници много боља од одраслих и да је сигуран да ће целом региону бити боље, када принципи учесника СИМ-а, као што су толеранција, међусобна љубав и поштовање буду усвојени у целом региону.

"А вама поштовани Румениге, желим да честитам и да вам кажем добродошли у велику Здравкову породицу. Јер смо ми овде сви навијачи Здравка Марића. Он има једну сличну особину коју имам и ја. Покушали смо у ствари да будемо кошаркаши. Неуспешно, па је он онда хтео мало да буде фудбалер, па је схватио да није ни за фудбал, него за организацију. Тако сам и ја, покушавао свашта, па нисам успео у томе, а онда у нечему јесам", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић истакао је да то значи да се никада не треба предавати.

Председник Вучић подсетио је да је 1979. године Звезда играла против Бајерна у Минхену изгубила 2:0.

"Они су после дошли у Београд, био сам на стадиону, имао сам девет или 10 година, баш као и многи од вас. И само ћу о две утакмице да вам испричам, из којих сам научио скоро све у животу. Две важне утакмице, само да извучете поуку из неколико реченица. Једна је управо била та Звезда-Бајерн, а друга Динамо Берлин-Звезда из сезоне пре, кад је Звезда стигла до финала Купа УЕФА", рекао је председник Вучић обраћајући се деци.

Председник Вучић наставио је да је Звезда водила 3:0 и да су се сви радовали мислећи да је све готово.

"Није било готово, играли смо против Немаца, Бавараца, Дитер Хенес је да два гола и Немци прођоше даље, ја сам плакао целу ноћ. А онда је Звезда играла против Динама из Берлина, када је било 5:2 за Динамо у Берлину. Играли смо на Маракани реванш и нико није веровао да је могуће да се догоди било шта. Прво полувреме Ридигер опет даје гол и било је 1:0 за Немце. У другом полувремену Савић даје гол за изједначење, па Боровница једном даје гол, Боровница други пут, било је 3:1. Фалио је још један гол и негде у 93. минуту, данас би се рекло у заоставном времену, Шестић "умуљава" гол и постиже 4:1 за Звезду, по киши. Звезда иде даље и уместо оних суза које су биле против Бајерна ненормална радост је трајала неколико дана", испричао је председник Вучић.

Председник Вучић нагласио је да је управо тада научио две важне ствари у животу које је поделио са учесницима СИМ-а.

Извор: Танјуг